Descriere

In medicina traditionala chineza, nucile de Ginko Biloba sunt considerate a fi puternice stimulente afrodisiace si de asemenea medicamente naturale care stimuleaza memoria si inteligenta. Sunt consumate cu ocazia evenimentelor speciale si de Anul Nou, atat in China cat si in Japonia. Pe langa  proprietatile enumerate mai sus,  au mai fost identificate de-alungul timpului si altele:

  • expectorante,
  • tuberculostatice,
  • antiastmatice,
  • antibronsitice,
  • sedative,
  • digestive
  • vermifuge

Nucile uscate nu se consuma ca atare, se prepara prin fierbere sau prajire, in ambele cazuri se selecteaza nicile intregi, fara sparturi. Pentru a le fierbe, intr- cratita se acopera nucile cu apa cat sa depaseasca nivelul nucilor cu doua degete, se adauga o lingura de sare si se aduce la clocot. Se fierb 10 minute, apoi se trec direct prin apa rece pentru a opri fierberea. Pe un tocator se zdrobesc nucile cu un cutit cu lama lata. Se indeparteaza coaja si pielita  care acopera miezul, dupa care se pot consuma.

In varianta prajita, intr-o tigaie se pune o lingura de ulei vegetal, nucile si o lingurita de sare. Se prajesc la foc mediu- mare pana incep cojile sa plesneasca. Se lasa la racit, apoi se curata de coji si pielita.

Nu este rocomandat consumul a mai mult de 8 nuci pe zi pentru adulti si 4 pentru copii, depasirea acestei limite favorizeaza intoxicarea. De asemenea nu sunt recomndate persoanelor alergice la caju si alune.

Informații suplimentare

Greutate 0,05 kg
Marca