Descriere
Matcha Ira Genmaicha combină aromele rustice ale ceaiului verde cu cele de nuca si orez brun. Este un amestec special al soiurilor Tsuyuhikari și Yabukita, cultivate în Shizuoka, casa celor mai bune ceaiuri japoneze.
Ceaiul Matcha, cunoscut şi sub denumirea de Matcha Hikari, este un ceai de o calitate supremă, folosit în ceremonia ceaiului japonez. Primele frunze de cea mai bună calitate sunt culese de mână, aburite cu grijă, uscate imediat dupa cules pentru a intrerupe oxidarea şi apoi măcinate între pietre. Această procedură de producţie nu s-a schimbat de 800 de ani – piatra de moara are nevoie de o oră pentru a produce cateva zeci de grame din acest ceai de lux. Matcha are o nuanţă verde strălucitoare şi oferă o experienţă intensă, cu un gust herbal si o expresie usor amaruie, placuta.
Preparare: Folosind accesoriile specifice, se pune 1 masura (cca 1 gram) din ceaiul pulbere Matcha într-un bol, cca 25 ml de apă la temperatura de 70-80°C (nu mai fierbinte) și apoi se amestecă folosind măturica specială, miscarea fiind in zig-zag. Aceasta operatiune dureaza cca 1 minut, amestecul va degaja o spuma fina. Se adauga restul de apa cu delicatete, pentru a nu dizolva spuma, pana la 80-100 ml si se consuma.
Pentru o bautura racoritoare si energizanta, intr-un shaker se pune o masura de ceai, cuburi de gheata, optional frunze de menta, suc de lime si apa. Se agita puternic cca 1 minut si se toana in pahar. Daca se adauga rom si zahar brun, se obtine un Matcha Mojito delicios.
Un sandwich cu o aroma deosebita se poate obtine amestecand Matcha cu unt sau cu branza tartinabila. Se poate amesteca cu iaurt cremos si apoi congelat, pentru a obtine o inghetata aromata cu Matcha.
Alte idei de folosire a pudrei de ceai verde:
- Antioxidantii si taninurile din ceaiul verde vor face minuni pentru tenul dvs. O data pe zi, dupa curatarea fetei, puteti amesteca putina pudra cu apa si tapota usor fata cu pasta obtinuta; fermitatea pielii se va imbunatati, punctele negre si acnea vor fi reduse.
- Ceai verde si iaurt: se consuma cu 1-2 ore inainte de mesele principale, pentru imbunatatirea digestiei si senzatie de satietate. Se amesteca o lingurita de pudra de ceai verde cu iaurt degresat.
- Ceai verde si suc de mere: pentru reducerea apetitului; dimineata si seara, inainte de mese, amestecati o lingurita de pudra de ceai cu un pahar de suc de mere proaspat.
- Ceai verde si lamaie: o lingurita de pudra de ceai, putin suc de lamaie (sucul de la o felie stoarsa) si 250 ml de apa calda. Se amesteca bine, si se consuma dupa mese. Ajuta la reducerea aciditatii din organism, la eliminarea excesului de apa, accelereaza metabolismul. Nu se recomanda persoanelor care au afectiuni gastrice.
- Ca bautura racoritoare, vara: amestecati 2g de pudra de ceai cu 450 ml de apa minerala, puteti indulci cu miere. Ca bautura nutritiva, iarna: 2g de pudra de ceai amestecate in 300ml de lapte sau lapte de soia.
- Ceai verde si paducel: 6g de pudra de ceai, 25g de paducel. Se adauga 500 ml de apa si se lasa la fiert pentru 6 minute. Se consuma dupa masa, ajuta la imbunatatirea circulatiei si la eliminarea grasmilor din organism.
- Masca pentru ten, cu efect anti-acneic: un galbenus de ou se amesteca cu pudra de ceai, pana se formeaza o pasta consistenta. Se aplica pe fata si se lasa 20 de minute, dupa care se clateste fata cu apa calduta.
- Masca pentru ten, cu efect de fermitate: o lingurita de pudra de ceai se amesteca cu o lingurita de miere (mierea se poate doza, in functie de textura, astfel incat amestecul rezultat sa nu fie prea lichid). Se aplica pe fata si se lasa 20 minute. Se clateste cu apa calduta.
(documentare: matchasource.com)
Produs Chaju, Japonia
Recenzii
Nu există recenzii până acum.