Stoc Epuizat

Ciuperci proaspete Enoki, Yong Jia, 200 g

12,90 lei

Stoc epuizat

Descriere

Elegante, delicate si suple, aceste ciuperci sunt denumite in engleza „ciuperci Golden”: ciuperca de aur sau ciuperca pai (straw mushrooms: pentru ca arata ca niste grupuri de ace de aur). Enoki si Enokitake reprezinta numele folosite in Japonia. Niponii folosesc foarte des aceste tipuri de ciuperci, in foarte multe feluri de mancare prezente in bucataria cu specific japonez, considerandu-le delicatese culinare, dar si benefice sanatatii.

Ciupercile Enoki japoneze au in varietatea cultivata, o palarie micuta de un alb imaculat si o tulpina lunga si zvelta (varietatea salbatica avand palarii maro-portocalii, foarte stralucitoare).
Textura este crocanta, cu un gust fructat si o usoara aroma de lamaie.

Enoki  sunt unele dintre primele ciuperci studiate pentru beneficiile lor antitumorale si de prevenire a cancerului. Cea mai mare contributie in acest sens o are Dr. Tetsuro Ikekawa, medic epidemiolog la Institutul de Cercetare a Centrului National de Cancer din Tokyo, Japonia.
El a pornit de la incercarea de a deslusi de ce rata cancerului in regiunea Nagano era anormal de scazuta intre anii 1972 si 1986 comparativ cu imprejurimile provinciei. Dr Ikekawa a realizat ca acea provincie era chiar centrul zonei de cultivare a ciupercilor Enoki. A constatat ca o parte a populatiei regiunii Nagano mureau foarte rar de cancer: si anume cultivatorii de ciuperci Enoki si familiile lor. Intrucat fermierii care detineau zonele cultivate obisnuiau sa daruiasca angajatilor lor toate ciupercile care ramaneau in urma distributiei pe piata, acesti fermieri impreuna cu familiile lor, ajungeau sa consume cantitati mult mai mari decat vecinii lor.

In studiul sau, Dr Ikekawa a conchis ca acest consum ridicat de ciuperci Enoki era corelat cu rata foarte scazuta a decesului prin cancer in aceasta regiune, Nagano.

100 grame de ciuperci uscate, Enoki ofera:

  • 346 calorii
  • 53 % carbohidrati (31 % carbohidrati complexi, 22 % alti carbohidrati)
  • 26 % proteine
  • 26% fibre alimentare
  • 3 % grasimi
  • Cantitati semnificative de multe vitamine si minerale: 0.35 mg B1 (tiamina), 10.9 mg B5, 61 mg B3 (vit PP: niacina), 1.69 mg B2 (riboflavina), 14 mg Calciu, 0.61 mg Cupru, 8.3 mg Fier, 3,100 mg Potasiu, 54 µg Seleniu, and 19 mg Sodiu.

Se consuma crude, in salate, sau in special in supe. In mancarurile gatite se adauga cu un minut inainte de finalizare, deoarece tratamentul termic prelungit le intaresc.

Acest produs se livreaza in tara doar in anotimpul rece. In Bucuresti se livreaza in tot timpul anului, in anotimpul cald in echipamente termoizolante.

Conditii de pastrare: in frigider, la temperatura de 0°-5°C.
Provenienta: China

Informații suplimentare

Greutate 0,2 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ciuperci proaspete Enoki, Yong Jia, 200 g”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *