Descriere
Familia de condimente Tikka este specific indiana, puiul Tikka Masala fiind cel mai cunoscut preparat cu aceste condimente.
Varianta pentru gratar este la fel de gourmet, acest mix avand in componenta urmatoarele ingrediente: chili rosu, boia de ardei dulce, turmeric, anason, scortisoara, chimion, cardamon negru, ghimbir, pudra de papaya, ulei de canola, sare, zahar, piper, acid citric.
Recomandare pentru prepararea puiului Tikka:
Ingrediente:
– 1 pui portionat (sau 1,5 kg de pulpe, piept), 8-10 linguri de suc de lamaie (cca 2 lamai), 2 linguri de ulei si 4 linguri de unt (sau ghee), 1 pachet de condiment Tikka
Preparare:
– condimentul se amesteca cu susul de lamaie si 2 linguri de ulei si se aplica pe bucatile de pui
– se lasa la marinat 3 ore sau peste noapte
– se frig bucatile de pui (dupa ce au fost aclimatizate la temperatura camerei)
– inainte de fi luat de pe gratar, bucatile de pui se ung cu unt
Continut: pentru cca 5-6 portii
Provenienta: India
Recenzii
Nu există recenzii până acum.