Frunze de bambus uscate, 120 buc, 400 g

Cod produs: 1827

Be the first to review this product

Cantitate

29,90 lei

n bucataria traditionala chineza frunzele de bambus se utilizeaza la prepararea unui Dim Sum deosebit de popular, sarmalele Zhongzi 粽子, umplute cu un mix din orez glutinos, fleica de porc, ciuperci, fasole mung boabe, sos de soia light si dark, si apoi fierte la abur in cosul de bambus.  Funzele de bambus confera umpluturii un gust aparte, aromat si revigorant. Echipa iWok.ro a preparat sarmale romanesti in frunze de bambus, in care proportia a fost 60% orez si 40% carne iar rezultatul a fost mult peste asteptari. Dupa ce preparatul este gata, frunzele nu se consuma.

Inainte de utilizare, frunzele se spala, se acopera cu apa rece si se lasa peste noapte la hidratat. A doua zi se fierb in apa clocotita in care se pun 2 linguri de otet, pentru cca 30 de minute. Se scufunda din nou in apa rece si se mai lasa cel putin o zi, unii bucatari chinezi recomanda sa fie lasate in apa cel putin 3 zile, apa se schimba in fiecare zi.

Frunzele de bambus hidratate se mai utilizeaza pentru gatirea la aburi a coltunasilor Dim Sum, ca pat in cosul de bambus, pentru a preveni lipirea acestora de fundul cosului si pentru a conferi preparatului aroma specifica frunzei.

Provenienta: China

Informații suplimentare

Recenzii

There are no reviews yet.

Adauga prima recenzie “Frunze de bambus uscate, 120 buc, 400 g”

Produsele de pe site sunt comercializate in ambalajul original al producatorului, iar imaginile acestora sunt cu titlu de prezentare. Exista posibilitatea sa apara erori in descrierile produselor, independent de vointa noastra, dar corectam aceste date in mod constant. In unele cazuri, produsele livrate pot prezenta abateri minore de la pozele si descrierile prezentate. Producatorii pot opera modificari fara sa fim avizati in prealabil.