În Stoc

Frunze de lotus uscate 200 g

34,90 lei

Descriere

In bucataria traditionala chinezeasca, in special in cea din Canton, se prepara Lo Mai Gai, un Dim Sum preparat din orez glutinos aromat cu creveti uscati, ciuperci shiitake, ceapa rosie hasme, sos de soia si  ulei de susan, invelit in frunza de lotus si fiert in cosul de bambus. Un alt tip de Dim Sum foarte popular este compus din orez, carne de pui sau de porc cu legume prajite stir-fry, invelite in orez si in foaia de lotus, fierte la steamerul de bambus.

Frunza de lotus are un gust unic, aromat, gust care se transfera preparatelor in timpul gatirii. Se pot utiliza cu orice umplutura dorita si fierte in orice varianta, inclusiv in bors. Dupa gatire frunzele nu se consuma.

Inainte de utilizare, frunzele de lotus se hidrateaza in apa fierbinte pentru o ora, apoi se clatesc foarte bine si se taie (dupa dimensiunea steamerului), astfel incat foaia sa cuprinda umplutura si s-o acopere. Frunza se umple cu nervurile in exterior.

 

 

Informații suplimentare

Greutate 0,2 kg