Descriere
Apa alcalina – cunoscut și sub denumirea de potasă – este un puternic lichid alcalin pe baza de carbonat de potasiu (E501).
Se utilizeaza ca agent de afânare, la fabricarea unor produse făinoase și de patiserie (paste fainoase, biscuiți, turtă dulce, grisine, vafe etc.). Aceștia pot acționa singuri sau în combinație cu substanțe de acidulare. Ca și bicarbonatul de sodiu, bicarbonatul de potasiu produce afânarea prin eliberarea dioxidului de carbon, chiar în timpul formării aluatului. Aditivul E501 carbonat de potasiu este preferat carbonatului și bicarbonatului de sodiu, mai ales pentru produsele care nu trebuie să conțină sodiu. Dar utilizarea bicarbonatului și carbonatului de potasiu are ca dezavantaj faptul că sunt substanțe higroscopice și de asemenea pot să confere un gust amar produselor în care se încorporează. O altă utilizare a aditivilor E501 este aceea de corector de aciditate, având un caracter bazic. De asemenea, pentru unele produse pulverulente se folosesc ca antiaglomeranți.
Nu se consuma ca atare! Inainte de utilizare, consulatati reteta si cantitatea necesara prepararii. A nu se folosi in exces!
Continut: carbonat de potasiu (E501), apa.
Provenienta: Hong Kong
Recenzii
Nu există recenzii până acum.