Descriere
Maioneza japoneza a devenit un simbol culinar care a depasit demult granitele Japoniei. Se deosebeste de maioneza occidentala prin faptul ca este mai aromata si mai acrisoara, in compozitia acesteia intra un otet de orez premium japonez. De asemenea, este preparata numai din galbenusuri. Un alt ingredient care o face diferita de orice alta maioneza este glutamatul de sodiu.
Kewpie este brandul sub care maioneza japoneza a devenit atat de populara in lume. In 1919, compania japoneza Shokuhin Kogyo a preluat numele unei papusi creeate pentru benzile colorate si a inceput sub acest brand productia de maioneza la nivel industrial. In cativa ani, brandul a fost asimilat cu produsul, astfel incat numele curent al maionezei a devenit Kewpie mayo.
Se consuma in sandwich-uri, salate, omlete, cu maki-sushi, dar si in salate de fructe, clatite, inghetata.
Ingrediente: galbenus de ou (14%), otet din vin de orez, zahar, ulei de soia, pudra de mustar, apa, condimente. Contine aditivi si conservanti alimentari (E385, E635, glutamat de sodiu E621).
Alergeni: ou, mustar
kulysoft (proprietar verificat) –
Maioneza light, sanatoasa.