În Stoc

Marinata Kimchi, premium, S&B, 1,13 Kg

149,90 lei

Descriere

Marinata kimchi contine toate condimentele si enzimele necesare prepararii kimchi-ului acasa. Este suficienta pentru cca 5 kg de kimchi.

Mod de utilizare: taiati un sfert de varza napa felii si 5-6 castraveti si optional 2 morcovijulienene. Adaugati 150-200 g de marinada si amestecati bine Acoperiti castronul si lasati la rece pentru minimum 30 de minute pentru marinare usoara sau 12 ore pentru marinare completa.
Alternativa pentru un plus de gust: varza taiata se lasa in apa rece cca 30 de minute, apoi se sareaza usor si se lasa cca 2 ore, amestecand la fiecare 30 de minute. Se adauga sosul, morcovii si castravetii (daca ati optat pentru ei).

Marinada kimchi are o arie multipla de utilizari: marinarea carnii, sos pentru sandwich-uri, salate, dip pentru snacks-uri.

Kimchi este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. În Coreea de Sud s-a creat un institut de studiu al beneficiilor acestui aliment, considerat panaceu. Pe mesele coreenilor nu lipsește kimci la nici o masă, începând cu micul dejun. Iată doar câteva din beneficiile kimci-ului asupra organismului uman:

  • prezența capsaicinei din ardeiul iute accelerează metabolismul și stimulează arderile, astfel kimci tratează obezitatea, fiind o componentă de bază în curele de slăbire. Rata de obezitate în Coreea este de cca 3%, una dintre cele mai reduse din lume
  • încetinește procesul de îmbătrânire în mod vizibil, coreeni par a nu avea vârstă
  • stimulează digestia și tractul intestinal prin prezența bacteriei Lactobacillus și a altor culturi bacteriene benefice, prezente în cantități mai mari decât cele din iaurt – de exemplu
  • are proprietăți puternic antioxidante, conferite de usturoi și fulgii de chili
  • este bogat în fibre, vitaminele A, C, B1, B2, calciu, caroten și fier
  • reduce colesterolul, blochează dezvoltarea celulelor canceroase
  • îmbunătățește circulația arterială, previne afecțiunile coronariene
  • previne diabetul

Ce este de fapt kimci? Varză chinezească – sau Napa, sărată și apoi fermentată, împreună cu ridiche albă, ceapă, fulgi de chili (gochugaru), sos de creveți și de pește. În Coreea se cunosc peste 800 de rețete de kimci, cu diverse ingrediente, compuse pe structura de mai sus.

Ingrediente: apa, zahar, chili, pasta de chili (chili, sare, orez), mar, usturoi, ghimbir, sos de soia, sos de peste, extract de bonito, extract de alge kelp, acid lactic, monoglutamat de sodiu (E621), inosinat disodic (E631), guma xantan, guanilat disodic (E627).
Alergeni: sos de peste, gluten

Provenienta: Japonia

Informații suplimentare

Greutate 1,2 kg
Marca