Descriere
Falafelul este un fel de chifteluta preparata din naut condimentat sau boabe de fava. Reteta e originara din Egipt si e un fel de mancare popular in Orientul Mijlociu.
De regula, falafel-ul este servit intr-o paine gen pita, numita “lafa”. In multe tari, falafelul este un tip de mancare care se vinde pe strada sau in centre fast-food. In pita se mai adauga, pe langa chiftelele de falafel, salate, muraturi si tot felul de sosuri. In unele zone, chiftelele de falafel se servesc si de sine statatoare. In timpul Ramadanului, sunt deseori parte la “iftar”, o masa care inchei postul zilnic, dupa lasatul soarelui.
Alte variante de falafel
In tarile arabe, hummus-ul e folosit de regula drept condiment, iar sosul clasic este tahini (pasta de seminte de susan), indoit cu apa si lamaie. Cel mai popular ingredient in salatele care insotesc falafelul sunt rosiile si patrunjelul. In Liban, patrunjelul e amestecat cu frunze de menta tocata. De asemenea, in Siria si Liban se adauga si muraturi – castraveti si napi.
Mod de preparare:
Se amesteca continutul unui plic de Falafel intr-un castron cu o jumatate de pahar de apa calduta. Se amesteca bine si apoi se lasa timp de 15 minute pana se omogenizeaza. Se prajesc discurile Falafel in baie de ulei incins.
Dupa prajire se lasa un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc calde.
Ingrediente: Naut (humus), fasole boabe rosie (foul), sare, amestec de condimente, usturoi, ceapa, bicarbonat de sodiu.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.