Stoc Epuizat

‧Noodles din grau in stil japonez Tomoshiraga Somen, pentru salate, CS 400 g

16,90 lei

Stoc epuizat

SKU: 1229 Categorie:

Descriere

Tipuri de paste fainoase folosite in bucatariile asiatice

Taieteii “celofoan” – cunoscuti si ca vermicelli sau taietei alunecosi, sunt obtinuti din amidon de fasole mung sau cartofi dulci, in Coreea. Se folosesc in supe sau in preparate stir-fry, absorb foarte bine aromele alimentelor cu care sunt combinate. Inainte de utilizare acest tip de paste se inmoaie in apa fierbinte, fara a fi fierte. Unul dintre preparatele celebre in care se foloseste exclusiv taieteii din ceolofan este Furnici in Copac.

Pastele din orez sunt preparate din faina de orez si apa. Se gasest sub o larga varietate, de la vermicelli subtiri din orez la cele groase sau late. Pastele din orez de obicei se hidrateaza in apa fierbinte intre 10 si 20 de minute, in functie de grosime. Sunt folosite atat in supe cat si in preparate stir-fry; cele late (3-5-10 mm) sunt folosite mai ales in supe, cum ar fi una dintre cele mai populare supe asiatice, supa vietnameza Pho.

Pastele din faina de grau, cu sau fara ou, sunt folosite atat in supe (Ramen, diverse supe chinezesti) cat si in multe preparate stir-fry. Pastele din faina de grau se fierb inainte de utilizare – in cazul preparatelor stir-fry sau direct in supa.
Pastele de tip somen se folosesc in special in salate reci sau calde.

In oricare dintre tipul de paste folosit, respectati indicatiile de preparare de pe ambalaj.

Tara de origine: China

Informații suplimentare

Greutate 0,4 kg
Marca