Descriere
Tipuri de paste fainoase folosite in bucatariile asiatice
Taieteii “celofoan” – cunoscuti si ca vermicelli sau taietei alunecosi, sunt obtinuti din amidon de fasole mung sau cartofi dulci, in Coreea. Se folosesc in supe sau in preparate stir-fry, absorb foarte bine aromele alimentelor cu care sunt combinate. Inainte de utilizare acest tip de paste se inmoaie in apa fierbinte, fara a fi fierte. Unul dintre preparatele celebre in care se foloseste exclusiv taieteii din ceolofan este Furnici in Copac.
Pastele din orez sunt preparate din faina de orez si apa. Se gasest sub o larga varietate, de la vermicelli subtiri din orez la cele groase sau late. Pastele din orez de obicei se hidrateaza in apa fierbinte intre 10 si 20 de minute, in functie de grosime. Sunt folosite atat la supe cat si la preparate stir-fry, cele late (3-5-10 mm) sunt folosite mai ales in supe, cum ar fi una dintre cele mai populare supe asiatice, supa vietnameza Pho.
Pastele din faina de grau, cu sau fara ou, sunt folosite atat in supe (Ramen, diverse supe japoneze, coreene sau chinezesti) cat si in multe preparate stir-fry. Pastele din faina de grau se fierb inainte de utilizare – in cazul preparatelor stir-fry sau direct in supa.
In oricare dintre tipul de paste folosit, respectati indicatiile de preparare de pe ambalaj.