Descriere
Soiul de orez basmati 1121 Sella este cunoscut ca avand cel mai lung bob de orez din lume, atestat in Limka Book of Records. In stare cruda, bobul de orez are o dimensiunea cuprinsa intre 8.05 si 8.30 mm. Este de asemenea cunoscut si apreciat pentru aroma sa unica, dar si pentru faptul ca dupa fierbere, isi pastreaza starea „bob cu bob” si este foarte usor digerabil.
Orezul basmati cu semnatura Tilda este considerat unul dintre cele mai bune sortimente de orez din lume si printre cele mai bine vandute. Se diferentiaza in primul rand prin mediul in care acest orez este cultivat, la poalele muntilor Himalaya, departe de orice forma de poluare.
Orezul are o aroma unica, inegalabila si o textura pufoasa, iar puritatea boabelor este testata si certificata in laboratoare.
Acest sortiment este prefiert, tratament care determina schimbari, cele mai importante fiind gelatinizarea partiala a amidonului si difuzarea mineralelor si vitaminelor din straturi externe catre interiorul bobului unde raman si dupa lustruire.
Astfel, orezul prefiert este mai bogat in minerale si vitamine comparativ cu orezul alb care pierde o mare parte din acesti nutrienti in etapa de lustruire, cand sunt indepartate straturile exterioare ale bobului.
Tehnica de prefierbere a orezului are urmatoarele etape:
- oparirea orezului integral, cu vapori de apa in autoclav;
- uscare pana la umiditatea dorita;
- lustruire, rezultand orezul prefiert.
Provenienta: Marea Britanie
Recenzii
Nu există recenzii până acum.