Otet de orez negru, premium, Chinkiang 500 ml

Cod produs: 1104

Be the first to review this product

Cantitate

17,90 lei

Folosit de cca. 3.000 ani în China, se obţine prin fermentarea orezului cu drojdie şi prin adaosul de bacterii speciale. Există oţet de orez negru – cu gust puternic, uşor afumat, roşu – dulce şi înţepător sau alb – asemănător oţetului obişnuit, dar cu o aromă mai blândă şi delicată.

Otetul negru este considerat un digestiv şi deşi este ingredientul cheie în prepararea  dressing-ului pentru salate, legume trase la tigaie, preparate cu carne (pui, porc, vită, peşte) dulce-acrişoară sau chiar dressing-uri pentru salate de fructe (având o aromă blândă, nu lasă în urmă un gust sărat). Are un gust intens, aproape afumat, e mai puțin acid, și oarecum similar oțetului balsamic.

Provenienta: China

Informații suplimentare

Marca

Produsele de pe site sunt comercializate in ambalajul original al producatorului, iar imaginile acestora sunt cu titlu de prezentare. Exista posibilitatea sa apara erori in descrierile produselor, independent de vointa noastra, dar corectam aceste date in mod constant. In unele cazuri, produsele livrate pot prezenta abateri minore de la pozele si descrierile prezentate. Producatorii pot opera modificari fara sa fim avizati in prealabil.