Pasta condiment iute pentru hot pot, din legume verzi, 300 g, DZ

Cod produs: 1590

Be the first to review this product

Cantitate

24,90 lei

In varianta verde,  pasta pentru hot-pot este un piure aromat din ardei iute si piper verde, impreuna cu ghimbir, ardei gras si condimente specifice. Are gust proaspat, revigorant, picant. Este o pasta potrivita atat pentru hot pot cat si pentru orice supa care se doreste picanta.

Ingrediente: ardei iute, piper verde, ardei gras, ghimbir murat in apa cu sare, ulei de rapita, sos de soia, anason, usturoi, extract de pui, zahar. Contine aditivi alimentari si conservanti alimentari.

Alergeni: soia, extract de pui. 

Ce este hot pot? Dincolo de mancarea in sine, care este varianta asiatica a fondue-ului european, este un mod de a aduna prietenii in jurul mesei si a manca impreuna, in adevaratul sens al cuvantului. A manca impreuna dar individual (adica fiecare cu farfuria si felul de mancare ales) este un mod oarecum impersonal de a lua masa, as compara-o cu o casnicie in care cei doi parteneri locuiesc impreuna dar isi traiesc vietile separat. Hot pot inseamna sa gatesti si sa mananci impreuna cu prietenii in timp real. De asemenea hot pot inseamna exercitiu de imaginatie: hot pot nu are o reteta fixa, pe tot cuprinsul Asiei existand mii de variante de hot pot. Cum spuneam, este un jam session culinar, perfect. De aceea si regulile sunt foarte putine, dar una este de baza: “you don’t hot pot with people you don’t like!”

Cum se face? Hot Pot are trei mari componente: supa, ingredientele ce urmeaza a fi consumate la masa, fierte in hot pot si sosurile.

Supa: se face in doua variante: supa picanta (Hong Tang) si supa clara (Qing Tang). Versiunea picanta are la baza supa usoara, care este de fapt un bulion de pui si oase de porc sau de vita.

Ingrediente: carpaccio de vita, carpaccio din piept de porc cat mai slab sau ceafa, carne de pui (in special piept) coltunasi de carne, creveti, peste, organe (rinichi, ficat, limba), ciuperci (diverse tipuri), tofu deshidratat (si hidratat) pentru hot pot, noodles, salata verde, lista ramane deschisa imaginatiei.

  • Sosuri dip:
  • sos de susan: 1 lingurita seminte susan, 2 linguri de apa, 2 linguri sos de soia, 1 lingura otet de orez, 2 lingurite ulei de susan, 1 lingurita unt de arahide, 1/2 lingurita ghimbir proaspat taiat marunt, 1/2 lingurita de zahar, cativa fulgi de chili, frunze de ceapa verde taiate marunt
  • sos de usturoi: 2 linguri sos de soia, 2 linguri de apa, 1 lingura de usturoi presat, 2 linguri de suc de lamaie, 1/2 lingura zahar, frunze de ceapa verde taiate marunt

cititi mai mult despre hot-pot pe blogul culinar walk with the wok

Informații suplimentare

Recenzii

There are no reviews yet.

Adauga prima recenzie “Pasta condiment iute pentru hot pot, din legume verzi, 300 g, DZ”