Descriere

Pasta fermentata de creveti este elementul cheie in prepararea sosului-supa de creveti Mam Tom, un ingredient tipic vietnamez, prezent in toate bucatariile Asiei de Sud Est.

In varianta dip, sosul se prepara din 1-2 lingurite de pasta de creveti, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de pasta de chili Sambal Oelek, sucul de la 4 lime, 2 lingurite de zahar (candel, zdrobit) si dizolvat in 50 ml de apa fierbinte. Dupa ce siropul ajunge la temperatura camerei, se amesteca cu restul de ingrediente. Se serveste alaturi de tofu prajit, noodles de orez, bucati de carne dupa preferinte si frunze proaspete de salata, ceapa verde etc.

Se poate utiliza si ca atare la gatit, 1 lingurita de pasta este suficienta pentru imbogati gustul pentru 1 kg / 1 litru de preparat, in aceasta varianta poate fi o componenta in orice supa sau sos.

Pasta de creveti este de asemenea un ingredient principal in bucataria Thai, si cele din arhipelagul Indonezei si Malaeziei, prezenta in majoritatea sosurilor.

Atentie: in stare cruda are miros puternic, care dispare in timpul procesului de gatire.

Pescuit la crap si somn: pasta de creveti este o excelenta momeala pentru crap, in amestecul pentru boiles, sau amestecat cu paine sau mamaliga (cocolos). Avand o textura ferma, se poate taia in patratele sau se poate forma cocolos, cu care se poate pescui la crap si somn. De asemenea se poate amesteca in orice tip de nada.
Este recomandat ca la preparare sa purtati manusi, pasta avand un miros puternic care intra in piele.

Ingrediente: creveti, faina de porumb, sare
Alergeni: fructe de mare

Provenienta: Malaezia

Informații suplimentare

Greutate 0,25 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pasta de creveti, 250 g, Malafish”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *