Descriere
În medicina tradiţională chineză, Dang-shen (cunoascut si sub numele de gingseng-ul saracului) este utilizată ca tonic general, pentru restaurarea curgerii echilibrate a energiei vitale “Qi” în meridianele organismului. Rădăcina plantei se foloseşte, în principal, ca tonic al stomacului şi splinei, favorizând digestia, absorbţia şi metabolismul, ajută în tratamentul unor afecţiuni incluzând presiunea ridicată a sângelui, diabet, memorie slabă şi insomnie. Planta stimulează sistemul nervos, tonifică sângele, susţinând creşterea numărului de hematii şi leucocite, dilată vasele sanguine periferice şi inhibă activitatea cortexului adrenal, producând o scădere a presiunii sângelui. Planta are, de asemenea, efect pozitiv asupra plămânilor, ajutând în tratarea tusei cronice şi a astmului bronşic.
Datorită abilităţii de a reduce cantitatea de adrenalină, planta este extrem de eficace în tratamentul anxietăţii. In bucataria asiatica Dang Shen este prezent ca ingredient cu rol de condiment in supe sau orez, iar cu scopuri terapeutice se consuma sub forma de ceai – deosebit de revitalizant – sau decocturi.
Provenienta: China