Nou

Radacina uscata de Ginseng coreean, 600 g

Cod produs: 1486

Be the first to review this product

Cantitate

399,90 lei

Radacina de ginseng consumata in mod regulat contribuie la sporirea randamentului fizic si mental, intareste memoria, fortifica sistemul nervos central si periferic, celulele nervoase, combate stresul, dezvolta imunitatea organismului, stimuland activitatea factorilor de imunitate, facilitează circulatia sangelui si insanatoseste sangele, actioneaza pentru intarirea si insanatosirea aparatului cardiovascular. Ginseng este planta cu cel mai puternic efect de reintinerire. Cercertari recent efectuate afirma ca ginsengul este un bun agent impotriva cancerului, precum si antioxidant, de combatere a fenomenelor de imbatranire.

Renumita pentru proprietatile sale de afrodisiac (actioneaza asupra glandelor corticosuprarenale), radacina de ginseng a fost folosita mii de ani de catre chinezi si coreeni, care reuseau sa procreeze si la varste de 60 – 70 de ani. Ginseng este la fel de eficient pentru ambele sexe.

Pe langa acestea, contribuie din plin la randamentul mental, fiind foarte bun pentru stimularea memoriei si folosit  cu mult succes de toate persoanele ce au nevoie de sustinere in perioadele de efort intelectual.

Ginseng nu are contraindicatii  sau efecte negative. Cu toate acestea, ginsengul nu este recomandat celor care sufera de hipertensiune, femeilor insarcinate si celor care iau medicamente antiinflamatoare si convulsive. Dozele prea mari, supradozele cu ginseng, pot provoca hipoglicemie, insomnie, diaree. Administrarea nu determina niciodata dependenta.

Cat si cum se consuma radacina de ginseng?
Doza zilnica recomandata de radacina de ginseng:
– 2g/zi, la persoanele cu un ritm de viata moderat, ca tonic general si revitalizant, pentru imbunatatirea sanatatii;
– 3-6g/zi, la sportivi, persoane care depun efort fizic sau intelectual intens;
– sau dupa sfatul medicului fitoterapeut.

Doza zilnica de pulbere de ginseng se ia in reprize de cate 1-2 g o data. Se realizeaza o cura de 2-3 luni, urmata de 2-3 saptamani de pauza.
Exista mai multe moduri in care se poate consuma radacina de ginseng. Fiecare persoana isi poate alege modul preferat, sau poate combina dupa preferinta, mai multe moduri de folosire.
a) Se macina radacina de ginseng cu o moara de cereale sau cu o rasnita puternica. Apoi se ia cantitatea dorita de pulbere si fie se mesteca in gura lent 5-10 minute dupa care se inghite, fie se dizolva in apa, ceai etc si se bea.
b) Macerat. Se ia cantitatea dorita de radacina macinata (sau o bucatica de radacina) si se pune la macerat intr-un pahar cu apa timp de 2-8 ore. Se bea apa impreuna cu ginsengul. (O bucata de radacina de ginseng lasata la macerat devine moale si poate fi mestecata usor.)
c) Ceai de ginseng. Se prepara ceai din radacina de ginseng sau din amestec de ceai negru, verde sau de fructe de padure cu radacina de ginseng.
d) Decoct combinat (chinezesc). Se pune doza zilnica de ginseng macinat (sau o bucatica) intr-un pahar cu apa si se lasa sa se macereze timp de 2-8 ore, la temperatura camerei, dupa care se strecoara. Extractul obtinut se pune deoparte, iar radacina ramasa dupa filtrare se fierbe cateva minute in 100 ml de apa (se face ceai), dupa care se lasa sa se raceasca. In final se combina cele doua extracte (macerat + ceai), iar preparatul obtinut se va administra pe parcursul unei zile.
e) Tinctura. Se pun 100 g de radacina maruntita de ginseng in 300 ml de alcool alimentar de 40 grade si se lasa la macerat doua saptamani, intr-un loc cald. Tinctura realizata se tine intr-o sticla inchisa la culoare. Se administreaza de 2-3 ori pe zi cate o lingurita diluata in putina apa.
f) Vin tonic. Se pun cateva bucati de radacina de ginseng intr-o sticla cu vin si se lasa o luna de zile. Se consuma atat vinul (pe parcursul a cateva saptamani) cat si radacinile inmuiate in acesta. Este posibil ca vinul sa devina usor spumos.
g) Chinezii consuma chiar si supa de ginseng (longevitatea lor e binecunoscută). Se toaca marunt radacina si se adauga impreuna cu alte legume in supa. Trebuie sa fiarba suficient de mult, intrucat este tare. (Poate fi lasata la hidratat 1-2 ore pentru a putea fi taiata si fiarta usor.) (documentar preluat de pe radacinadeginseng.blogspot.ro)

Contine o bucata de radacina de gingseng de 600 g. Ambalat in cutie metalica

Informații suplimentare

Recenzii

There are no reviews yet.

Adauga prima recenzie “Radacina uscata de Ginseng coreean, 600 g”

Produsele de pe site sunt comercializate in ambalajul original al producatorului, iar imaginile acestora sunt cu titlu de prezentare. Exista posibilitatea sa apara erori in descrierile produselor, independent de vointa noastra, dar corectam aceste date in mod constant. In unele cazuri, produsele livrate pot prezenta abateri minore de la pozele si descrierile prezentate. Producatorii pot opera modificari fara sa fim avizati in prealabil.