Descriere
Pretul este pe kilogram, in functie de greutatea tuberculior, pretul se ajusteaza. Greutatea unui pachet variaza intre 800g si 1,1 kg.
Radacina de lotus se prezinta in forma de tuberculi, a caror carne este alba, cu un gust fin, s-ar putea asemana unei combinatii intre telina si ciuperci, cu accente de gutuie. Textura este fraged-crocanta, asemanatoare tijelor de apio (telina mediteraneeana).
Prepararea radacinii de lotus implica eliminarea cojii pentru a descoperi la interior miezul alb. De multe ori, radacina poate fi feliata sau taiata in sectiuni pentru utilizare in diferite tipuri de retete. Radacina de lotus poate fi consumata cruda sau fiarta. Radacina de lotus este ideala in salata, supe, tocane, dar poate fi folosita si drept garnitura, preparata la abur.
Odata decojita, radacina de lotus va incepe sa se innegreasca. Pentru a evita innegrirea in urma procesului de oxidare, puneti radacina de lotus curatata in apa in care ati adaugat un pic de otet sau felii de lamaie.
Cand se consuma cruda, radacina de lotus poate fi utilizata cu sosuri sau simplu in acelasi mod ca si bastoanele de telina sau morcov. Sectiuni de radacina pot fi golite si umplute cu compozitii gustoase, cum ar fi crema de branza sau branza cu ardei iute.
Radacina de lotus este adesea murata cu otet de orez, zahar, chili si/sau usturoi. Ea are o textura crocanta, cu aroma dulce-picanta. Se poate mura si in sare, la fel ca gogonelele sau castravetii.
In bucataria asiatica este populara cu salata, creveti, ulei de susan si/sau frunze de coriandru.
Se consuma in salate, in stare cruda, sau in diverse sosuri, garnituri la fripturi sau supe. Pe strazile Asiei se vinde prajita in baie de ulei sub forma de chips-uri, sau pane, in special in forma tempura. In cazul in care se prajeste in ulei, nu este nevoie sa fie curatata de coaja, dar feliile trebuie tinute in apa cu otet cateva minute.
Continut: radacina de lotus 100%.
Ambalata in vid, 2-3 bucati, in functie de marime.
Acest produs se livreaza in tara doar in anotimpul rece.
Conditii de pastrare: in frigider, la temperatura de 2°-5°C.
Provenienta: China, Laos, Thailanda
Recenzii
Nu există recenzii până acum.