Descriere
Acest sortiment de sirop este produs prin fierberea lenta a sucului de rodie, pana ajunge la consistenta melasei, identica cu cea a reductiei de calitate din otet balsamic.
Siropul concentrat de rodie este emblematic pentru bucataria iraniana, de altfel istoria sa se regaseste in cea a Imperiului Persan, care a popularizat aceasta delicatesa in tot bazinul Mediteranei. Siropul de rodie are multiple destinatii, atat in bucatarie, cat si in cofetarie sau in bar:
– dressing pentru salate, in loc de otet, amestecat cu ulei de masline;
– in preparatele de tip stir-fry, combinat cu sos de soia (sau de peste) si ulei de susan;
– topping pentru Baba Ganoush (salata orientala de vinete) sau Muhummara (pasta de ardei copti cu nuci) sau pentru humus;
– in supe sau diverse tocani aduce o aroma fresh si exotica, impreuna cu un plus de aciditate;
– se combina foarte bine cu legume la gratar, ca topping, amestecat cu ulei de masline, usturoi zdrobit si cimbru. Cu acest mix se poate unge puiul inainte de fi bagat in cuptor.
– in marinate pentru carne. Iranienii obisnuiesc sa marineze carnea cu melasa din rodie, aciditatea sa actionand ca un fragezitor pentru carne;
– topping pentru prajituri cu frisca sau pentru inghetate;
– in coktail-uri cu sau fara alcool, in loc de suc clasic de rodii. Sunt suficiente 3-4 lingurite de melasa pentru un pahar de 300 ml.
Ingrediente: sirop concentrat de rodie, zahar, caramel, acid citric, apa.
Produs in Turcia
Recenzii
Nu există recenzii până acum.