Descriere
Sosul de fasole neagra este un ingredient foarte popular in bucataria chinezeasca si coreeana, in special in cea Cantoneza si Sichuan. Este un condiment de fiecare zi asa cum este ketchup-ul in bucataria occidentala. Picant, aromat, iute, sosul de fasole neagra aduce o nota aparte oricarui preparat.
În ciuda numelui care face trimitere directă la fasolea neagră, baza sosului este formata din pudra de boabe de soia, caramel, făină de grău, condimente asiatice și apă. Este un sos aromat, catifelat, care se pretează la majoritatea preparatelor stir-fry dar și în supe sau împreună cu legume crude.
Iata o lista orientativa a preparatelor la care se preteaza cu succes sosul de fasole neagra, cu mentiunea ca limita este cerul:
- orez prajit
- omlete
- fasole verde sau mazare
- peste si fructe de mare
- noodles
- preparate din carne de pui, vita, porc (coastele cu sos de fasole neagra sunt reala delicatesa)
- cu varza, brocolli, conopida
- wrap-uri cu legume sau carne
- salate de tip coleslaw
Alergeni: soia
Provenienta: China
Recenzii
Nu există recenzii până acum.