In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este una dintre retetele clasice indoneziene, foarte populara atat in Asia cat si bucataria occidentala. Se prepara cu carne de pui, sau cu creveti sau carne de porc. Sosul Bami Goreng, bogat in condimente si ierburi aromatice specific indoneziene, confera acestui preparat un gust distinct si deosebit de expresiv.
Mod de preparare: se hidrateaza taieteii din orez pentru 5 minute (sau conform instructiunilor de pe ambalaj), se scurg si se prajesc in wok, strir-fry, cca 5 minute, pana devin crocanti, se scot pe o farfurie. Se prajeste carnea taiata in bucati mici stir-fry, se adauga sos-pasta Bami Goreng, se amesteca cu carnea si se adauga supa calda de pui sau apa (1/2 de cana sau mai multa, in functie de cantitatea gatita). Se adauga taietii, se lasa wok-ul pe foc mare 2-3 minute pana se absoarbe lichidul. In farfurii se presara ceapa verde.
Ingrediente: usturoi, ceapa, ierburi si condimente, zahar, melasa.
Continutul unui plic asigura prepararea a cca 500-600 g de sos, in functie de consistenta dorita.
Dupa ce a fost deschis, plicul se pastreaza in frigider daca nu a fost consumat integral.
Contine aditivi si conservanti alimentari. Alergeni: grau, soia
Recenzii
There are no reviews yet.