Descriere
Taro este numele comun al tuberculilor ce apartin speciei Colocasia esculenta din familia Araceae. Cea mai comuna forma este dasheen, iar planta este cunoscuta sub numele de “urechi de elefant” datorita formei largi a frunzelor. Mai este utilizata ca si planta ornamentala. Tuberculii se pot planta in ghivece, cca 2-3 tuberculi la un ghiveci cu diametrul de 25 cm, dupa care se pot planta in gradina pe perioada verii.
Frunzele, radacinile si tuberculii pot fi folosite ca ingrediente alimentare, cu conditia sa fie fierte. Taro este necomestibila in stare cruda, fiind toxica, datorita prezentei oxalatului de calciu si a unor cristale. Toxina este redusa la minim prin fierbere sau prin inmuiere daca este lasata, peste noapte, in apa rece. La fierbere se adauga si bicarbonat de sodiu.
Invelisul paros de pe suprafata se seamana cu invelisul unei nuci de cocos. Stratul exterior paros trebuie indepartat cu prudenta, deoarece sucurile secretate de radacina Taro pot duce la iritarea pielii. Prin urmare, se recomanda ca la curatarea tuberculului sa se utilizeze manusi de cauciuc.
La fel ca si cartoful, radacina Taro poate fi preparata intr-o varietate de moduri, inclusiv fierbere, prajire si coacere.
Beneficiile pentru sanatate ale Taro includ capacitatea sa de a imbunatati digestia, reduce nivelul de zahar din sange, previne anumite tipuri de cancer, protejeaza pielea, imbunatateste circulatia sangvina, ajuta la scaderea a tensiunii arteriale, ajuta sistemul imunitar.
Radacina Taro contine o multitudine de compusi organici, minerale, vitamine care sunt esentiale pentru sanatatea umana.
O singura portie de Taro contine 27% din necesarul zilnic de fibre alimentare, cu rol important in mentinerea sanatatii gastro-intestinale. Deoarece reglementeaza eliberarea de insulina si glucoza in organism, fibrele alimentare reduc sansele de a dezvolta diabet zaharat. (documentar preluat de pe site-ul petitchef.ro)
Pretul este pe bucata.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.