Descriere
Mirin-ul (vin dulce, preparat din orez) este un condiment important al bucătăriei japoneze şi conţine 40-50% zahăr. Se prepară din orez lipicios (mochigome) fiert în aburi, amestecat cu komekoji (drojdie de orez) şi shochu (lichior) şi lăsat să fermenteze. Mirinul este limpede, de culoare aurie şi este ambalat, cel mai adesea, în sticle.
Iata cateva idei de utilizare a mirinului:
- pastă pentru sushi: amestecați 1 linguriță de mirin cu 1 linguriță de sos de soia, adăugați praf de wasabi până ajunge pasta la consistența dorită
- sos dip pentru chiftele: amestecați 4 linguri de unt de arahide cu 2 linguri de mirin, 1 lingură de sos de soia, 1 linguriță de pudră de usturoi
- glazură pentru friptură de porc la cuptor: amestecați mirin și cidru de mere în părți egale, ungeți periodic friptura cu acest amestec
- stir-fry de pui sau fructe de mare: în ultimul moment, aruncați în tigaie un splash de mirin, balansat cu sos de soia, pentru a echilibra gusturile
- sos BBQ: amestecați 5 linguri de pasatta de roșii cu 2 linguri de mirin, chimion, scorțișoară măcinată, usturoi, sare și piper, dați într-un clocot acest sos
- turnați cîteva picături de mirin supă, în special în cele de pui sau cu găluște
- amestecați 1 linguriță de mirin cu 1 de ulei de susan și un praf de boia afumată, turnați amestecul peste humus
- cînd ciulamaua este aproape gata, adăugați 1-2 lingurițe de mirin
Produs in Japonia
Recenzii
Nu există recenzii până acum.