Descriere
Pasta fermentata de creveti este elementul cheie in prepararea sosului-supa de creveti Mam Tom, un ingredient tipic vietnamez, prezent in toate bucatariile Asiei de Sud Est.
In varianta dip, sosul se prepara din 1-2 lingurite de pasta de creveti, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de pasta de chili Sambal Oelek, sucul de la 4 lime, 2 lingurite de zahar (candel, zdrobit) si dizolvat in 50 ml de apa fierbinte. Dupa ce siropul ajunge la temperatura camerei, se amesteca cu restul de ingrediente. Se serveste alaturi de tofu prajit, noodles de orez, bucati de carne dupa preferinte si frunze proaspete de salata, ceapa verde etc.
Se poate utiliza si ca atare, 1 lingurita de pasta este suficienta pentru imbogati gustul pentru 1 kg / 1 litru de preparat, in aceasta varianta poate fi o componenta in orice supa sau sos.
Pasta de creveti este de asemenea un ingredient principal in bucataria Thai, si cele din arhipelagul Indonezei si Malaeziei, prezenta in majoritatea sosurilor.
Pescuit la crap: pasta de creveti este o excelenta momeala pentru crap, fie in amestecul pentru boiles, amestecat cu paine sau mamaliga (cocolos) sau taiata patratica si montata pe firul de par. De asemenea se poate amesteca in orice tip de nada, in special in combinatie cu canepa fiarta
Este recomandat ca la preparare sa purtati manusi, pasta avand un miros puternic care intra in piele.
Atentie: are miros puternic! Alergeni: creveti