Descriere
Porcul cu aroma de peste este un preparat originar din provincia Sichuan, inventat in urma cu mai bine de 100 de ani de un bucatar vestit al acelor timpuri. Preparatul nu contine peste, numele vine de la amestecul de condimente in care este marinat pestele in bucataria Sichuan. Porcul cu aroma de peste a ajuns in scurt timp un preparat emblematic pentru bucataria Sichuan, astazi este prezent in meniul restaurantelor chinezesti din intreaga lume.
Instructiuni de preparare: 250 g de carne de porc taiata in fasii subtiri, se trec prin amidon, se scutura excesul si se amesteca cu 100 g de sos (2 plicuri). Se prajeste carnea in 80 ml de ulei incins, stir-fry, pentru 2-3 minute. Se adauga legume dupa preferinte, taiate fasii subtiri – ardei rosu si verde, ghimbir, ciuperci, tuplina alba de ceapa verde, muguri de bambus. Se continua prajirea stir-fry inca 2-3 minute, se orneaza cu frunze de ceapa verde, eventual seminte de susan prajit.
Sosul se poate utiliza si pentru marinarea carnii.
Ingrediente: chili, ulei vegetal, zahar, otet de orez, sos de soia, usturoi, ghimbir, pasta de fasole fermentata, extract de drojdie, sare, glutamat de sodiu.
Contine aditivi si conservanti alimentari. Alergeni: soia, gluten
Recenzii
Nu există recenzii până acum.