Stoc Epuizat

Sos de soia condimentat, premium, Lee Kum kee, 500 ml

22,90 lei

Stoc epuizat

SKU: 1687 Categorii: , Etichetă:

Descriere

Preparat din soia fermentata natural, acesta este un sos ideal pentru marinare, sosuri dip, salate sau preparate gatite stir-fry.

Ingrediente:
Sos de soia (apă, boabe de soia, sare, făină de grâu), zahăr, sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză, apă, glutamat de sodiu, caramel, extract de drojdie (extract de drojdie, apă sare), sare, sorbat de potasiu.

Alergeni: soia, gluten
Provenienta: China

Sosurile de soia:

Light: este cel mai vechi si cel mai folosit condiment al Extremului Orient, obtinut la prima presare a boabelor de soia fermentate. Are rolul de a amplifica aromele in procesul de gatire, se poate adauga in timpul gatirii sau la sfarsit, ca si adaos de sare. De altfel, in bucataria asiatica sosul de soia este de multe ori un substitut al sarii. De asemenea, este baza pentru foarte multe dip-uri.
In retetele chinezesti, daca se precizeaza “sos de soia” se refera numai la sosul light. Nu se inlocuieste niciodata sosul light cu cel dark, gusturile sunt total diferite.

Dark si dublu dark: asa cum ii spune numele, este inchis la culoare, mai gros ca si textura decat cel light, datorita adaosului de zahar sau melasa. Se foloseste numai la gatit conform retelor, nu face parte din dip-uri.

Ambele tipuri de sos de soia, dar in special cel light, pot fi aromatizate cu ciuperci, fructe de mare, chili, zahar (sosul de soia dulce este foarte popular in bucataria Indoneziana).

Dupa provenienta: cele mai populare souri de soia sunt cele chinezesti si japoneze. Au gust diferit, reteta de productie fiind diferita. In general, preparatele chinezesti se consuma cu sos de soia chinezesc, respectiv cele japoneze cu sos de soia japonez, dar este o regula relativa.

 

Informații suplimentare

Greutate 0,3 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Sos de soia condimentat, premium, Lee Kum kee, 500 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *