Descriere
Brânza tofu este realizată din boabe de soia, prin procedee similare cu cele prin care laptele de origine animală se transformă în brânză. De aceea, textura este similară, însă gustul are o aromă diferită, mai echilibrată și ușor de integrat în multe preparate. Brânza de soia este o sursă excelentă de proteine vegetale. Din acest motiv este un substitut bun pentru carne, în perioadele de post sau pentru persoanele vegetariene.
Tofu conține calciu, mangan, iod, triptofan, acizi grași Omega 3, seleniu, cupru, fosfor, magneziu, fier și antiozidanți. Pe lângă pește, soia este una dintre cele mai bune surse de acizi grași Omega 3, esențiali pentru sănătatea inimii.
Efectul antioxidant al brânzei tofu este dat de izoflavoni, compuși puternici existenți în toate produsele din soia, care combat radicalii liberi și susțin sistemul imunitar împotriva infecțiilor, tumorilor și efectelor nocive ale mediului.