Descriere

In bucataria traditionala chineza frunzele de bambus se utilizeaza la prepararea unui Dim Sum deosebit de popular, sarmalele Zhongzi 粽子, umplute cu un mix din orez glutinos, fleica de porc, ciuperci, fasole mung boabe, sos de soia light si dark, si apoi fierte la abur in cosul de bambus.  Funzele de bambus confera umpluturii un gust aparte, aromat si revigorant. Echipa iWok.ro a preparat sarmale romanesti in frunze de bambus, in care proportia a fost 60% orez si 40% carne iar rezultatul a fost mult peste asteptari. Dupa ce preparatul este gata, frunzele nu se consuma.

Inainte de utilizare, frunzele se spala, se acopera cu apa rece si se lasa peste noapte la hidratat. A doua zi se fierb in apa clocotita in care se pun 2 linguri de otet, pentru cca 30 de minute. Se scufunda din nou in apa rece si se mai lasa cel putin o zi, unii bucatari chinezi recomanda sa fie lasate in apa cel putin 3 zile, apa se schimba in fiecare zi.

Frunzele de bambus hidratate se mai utilizeaza pentru gatirea la aburi a coltunasilor Dim Sum, ca pat in cosul de bambus, pentru a preveni lipirea acestora de fundul cosului si pentru a conferi preparatului aroma specifica frunzei.

 

Informații suplimentare

Greutate 0,1 kg