Descriere
Pasta de soia Doenjang face parte dintre sosurile esenţiale ale bucătăriei coreene. Este aproape necunoscuta în afara Coreei, deşi în ultimii câţiva ani a început să fie popularizat mai mult.
Doenjang poate fi mâncat crud, ca un condiment, alături de legume, dar este mai des amestecat cu usturoi, ulei brun de susan sau cu pasta de ardei iute Gochujang, pentru a se obtine un alt condiment important al bucatariei coreene, Ssamjang.
Pasta Doenjang poate fi o componenta a supelor şi sosurilor, cel mai celebru preparat fiind “doenjang jjigae”, un fel de tocană care include tofu, legume (ardei, dovlecei, ceapă, ciuperci) şi, uneori, carne roşie sau scoici.
Ingrediente: Apa, boabe de soia 27%, sare, ceapa, faina de grau, faina de orez, pudra de soia fermentata 2,8%, pudra de soia 0,5%, koji (orz), potențatori de aromă: E627, E631.
Alergeni: soia, gluten
Provenienta: Coreea de Sud
Recenzii
Nu există recenzii până acum.