Descriere
Pasta de soia este considerata una dintre sosurile esentiale ale bucatariei asiatice autentice.
Este o pasta din boabe de soia fermentate, nu contine nici un aditiv artificial, contine cantitati sanatoase de vitamine esentiale, cum ar fi vitamina C si vitamina B12. Despre pasta de soia se spune ca este benefica pentru longevitate si in prevenirea bolilor vasculare.
Pasta de soia in mancaruri absoarbe mirosul de carne, in special carne de porc.
Poate fi consumata cruda, ca un condiment, alaturi de legume, dar este mai des amestecat cu usturoi, ulei brun de susan si cu pasta de ardei iute.
Pasta de soia este o componenta a supelor (la japonezi celebra Miso) si a sosurilor iar la coreeni cel mai celebru preparat fiind “doenjang jjigae”, un fel de tocana care include tofu, legume (ardei, dovlecei, ceapa, ciuperci) si uneori, carne rosie sau scoici.
Se foloseste o lingurita de Miso la o cana de lichid. Diluati pasta in putina supa sau sos si adaugati in mancare spre sfarsitul prepararii. Evitati fierberea prelungita pentru a pastra proprietatile enzimatice ale acestei paste.
O reteta simpla de supa miso gasiti pe blogul culinar www.dorianradu.ro
Alergeni: soia, gluten