Descriere
Sosul de fasole neagra este un ingredient foarte popular in bucataria chinezeasca si coreeana, in special in bucataria cantoneza si sichuan. Este un condiment de fiecare zi asa cum este ketchup-ul in bucataria occidentala. Picant, aromat, iute, sosul de fasole neagra aduce o nota aparte oricarui preparat.
Baza sosului este formata din fasole neagra fermentata, pudra de boabe de soia, caramel, făină de grău, vin din orez, condimente asiatice și apă. Este un sos aromat, catifelat, care se pretează la majoritatea preparatelor stir-fry dar și în supe sau împreună cu legume crude.
Iata o lista orientativa a preparatelor la care se preteaza cu succes sosul de fasole neagra, cu mentiunea ca limita este cerul:
- orez prajit
- omlete
- fasole verde sau mazare
- peste si fructe de mare
- noodles
- preparate din carne de pui, vita, porc (coastele cu sos de fasole neagra sunt reala delicatesa)
- cu varza, brocolli, conopida
- wrap-uri cu legume sau carne
- salate de tip coleslaw
Alergeni: soia, amidon
Produs in Hong Kong