Descriere
Chipsurile de creveti se obtin dintr-un amestec de faina de tapioca, creveti tocati si mirodenii si se comercializeaza sub forma de discuri uscate. Cand sunt prajiti in ulei fierbinte, expandeaza de cel putin doua ori fata de dimensiunea initiala. Se pot folosi ca suport sau garnitura pentru anumite preparate, dar si ca acompaniament pentru bere sau vin.
Ingrediente: amidon de tapioca (contine sulfiti), 10% creveti, zahar, sare, usturoi, regulator de aciditate: acid citric si carbonat de sodiu, potentiator de gust: glutamat monosodic.
Alergeni: contin crustacee si sulfiti (SO2).
Preparare: intr-o cratita se incinge o cantitate suficienta de ulei (care sa acopere complet chipsurile) la 170-190oC. Se introduc discurile de creveti, in transe mici, si se lasa pana prind o culoare galbuie si au expandat. Se scot rapid din baia de ulei si se scurg bine.
Provenienta: Vietnam