În Stoc

Unt clarificat – Ghee – Khanum, 500 g

79,90 lei

Descriere

Ghee este un termen ce denumeşte un tip de unt clarificat, originar din Asia de Sud, din zonele aflate la sud de munţii Himalaya, şi este folosit curent în bucătăriile din subcontinentul indian, bazinul Mediteranei sau tari din America de Sud.
Ghee rezulta din fierberea untului fără clocot, la flacără foarte mică, până ce toată apa se evaporă, depunând pe fundul vasului solidele din lapte, adică proteinele. Lichidul limpede de la suprafaţă (ghee) este apoi separat cu grijă.

Ghee este o grăsime ideală pentru prăjirea în baie de ulei, căci punctul său de fumegare, când moleculele încep să se rupă, este 250 °C, mult deasupra temperaturilor de 200-230 °C când încep să fumege majoritatea uleiurilor vegetale.
Ghee este deosebit nu doar pentru punctul de fumegare foarte ridicat, ci şi datorită gustului şi aromei foarte deosebite, cu o nuanţă „nucoasă”, uneori chiar un pic afumată.

Textura prajiturilor coapte preparate cu ghee este total diferita, acestea sunt mai pufoase si gustoase.

Unul dintre secretele snitelului vienez, este prajirea in ghee.

Contine grasime de unt, 100%.
Provenienta: Olanda

Informații suplimentare

Greutate 0,6 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Unt clarificat – Ghee – Khanum, 500 g”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *