Descriere
Algele kelp (kombu in japoneza), constituie o preocupare a lumii ştiinţifice, pentru unicitatea compoziţiei lor. Dacă în urmă cu 300 de ani, în ţările orientale se consumau doar 6 specii de alge, astăzi, s-a ajuns la 20 de specii, din totalul de peste 20.000 de specii de alge care există în apele lumii. Algele marine sunt de mai multe feluri: verzi, roşii, brune şi albastre.
Marea calitate a algelor este conţinutul bogat în compuşi minerali, al căror principal rol este regenerarea! În compoziţia algelor intră oligoelemente cantităţi semnificative de iod, brom, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fosfor, sulf, clor, cupru, siliciu.
Algele proaspete sau uscate natural conţin şi vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, PP. Reprezintă o sursă proteică prin acizii aminaţi (metionina, serina, acid glutamic, cistina), dar conţin şi glucide, clorofila, substanţe antibiotice şi au un conţinut uriaş în fibre de celuloză.
Consumate intern, ca hrană sau în cure speciale, algele stimulează glandele endocrine şi imunitatea, stimulează circulaţia sângelui, combat retenţia, au efect antiinflamator şi antireumatic, pot corecta unele forme de hipotiroidie. Fibrele alimentare din alge împiedică depunerea de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine şi reduc astfel riscul de ateroscleroză şi infarct miocardic.
Prin conţinutul bogat în potasiu şi iod, algele remineralizează şi sunt recomandate persoanelor care urmează tratament cu diuretice, ajutând şi în curele de slăbire şi remodelare corporală. Clorofila din componenţa lor are un efect regenerant şi un apreciabil efect antibacterian.
Instructiuni:
– pentru fondul dashi, algele se prepara conform retetelor specifice.
Pentru salate sau preparate stir-fry:
– algele se hidrateaza pentru minimum 3 ore, preferabil peste noapte, apoi se pun la fiert in aceeasi apa 15-20 de minute, dupa care se pot adauga in preprapratele preferate.
– daca se vor consuma in salate, algele se trec in prealabil prin apa rece.
– lichidul ramas se strecoara si poate fi folosit cu succes la fondul dashi.
– se recomanda consumul algelor dupa acest tratament prealabil, pentru a reduce din cantitatea foarte mare de iod pe care o contin.
– ininte de preparare, a se lua in calcul faptul ca rata de hidratare este de cca 1:7, respectiv din 100 g alge deshidratate vor rezulta 700 de grame net.
Tara de provenienta: China
Recenzii
Nu există recenzii până acum.