Descriere
Făina de orez alb poate fi folosită ca agent de îngroșare pentru sosuri şi budinci ori în rețete pentru diverse preparate cu aluat, cum ar fi prăjituri, fursecuri ori găluște. Este des utilizată în combinație cu alte tipuri de făină. În plus, făina de orez este foarte eficientă pentru înfrumusețarea, tonifierea și hidratarea tenului.
Făina de orez poate fi folosită ca o alternativă fără gluten la făina de grâu. Puteți folosi făină de orez alb în amestec cu făină de grâu integral bio dar și cu alte tipuri de făină (făină de migdale, de alune de pădure, castane sau cocos) pentru a prepara prăjituri delicioase și pline de nutrienți.
Unul dintre dezavantajele folosirii altor tipuri de făină decât cea de grâu este acela că preparatele nu vor creşte la fel de mult. De aceea, este recomandată coacerea pentru o perioadă mai lungă de timp, dar la o temperatură mai scăzută decât de obicei. Prin reducerea temperaturii cuptorului cu aproximativ 25 de grade, va rezulta un produs finit mai puțin lăsat.
• Dacă nu se evită ouălele din alte motive, adăugând un ou în plus la o rețetă fără gluten vom ajuta preparatul să crească un pic mai mult.
• Dacă se doreşte un adaos de proteine la o anumită reţetă, se vor utiliza cantităţi egale de făină de orez și făină de migdale, dovleac, cânepă, in sau alune de pădure.
• Răcirea aluatului în frigider pentru o jumătate de oră înainte de coacere poate ajuta la îmbunătăţirea texturii și aromei. (documentar realizat de .www.prodieta.ro)
Provenienta: Thailanda
Recenzii
Nu există recenzii până acum.