Descriere
Boabele de fasole mung se pot pregati ca orice fasole, sau pot fi puse la germinat. Germenii de fasole mung constituie un pilon al bucatariei asiatice, in special in Asia de est si de sud-est. Consumul de fasole Mung in China este atestat de peste 3000 de ani, in alimentatia Ayurvedica de cca 3500 de ani .
Consumul de fasole mung furnizeaza o cantitate impresionanta de proteine de origine vegetala, cu 20–24 % din structura chimica a acestora fiind amino acizi (proteine), conform Departamentului de Chimie de la Institutul Harbin de Tehnologie din China.
Globulina si albumina sunt principalele depozite de proteine prezente in semintele de fasole mung si alcatuiesc peste 85 % din totalul de amino acizi gasiti in fasolea mung.
Consumul de fasole mung este si foarte bogat in alti aminoacizi esentiali, printre care leucina, isoleucina si valina, care pot fi combinati cu alte surse vegetale (cum ar fi cerealele integrale sau alte legume) pentru a obtine o “proteina completa.” Datorita continutului sau proteic usor de asimilat, este o buna optiune pentru vegani sau vegetariani, mai ales ca furnizeaza si multi alti nutrienti.
Iata un scurt documentar in care se explica modalitatea de obtinere a germenilor de fasole mung: Obtinerea germenilor de fasole mung.
Provenienta: Vietnam, Cambodgia, Thailanda (in functie de loturile de productie)