Stoc Epuizat

Flori de crin comestibile, deshidratate, Golden Lion (GL), 200 g

39,90 lei

Stoc epuizat

Descriere

Florile uscate de crin (黄花, huang hua), cunoscute si sub denumirea de muguri de crin sau „ace de aur”, sunt florile unei specii de crin galben, culese inainte de a se deschide . Au o culoare galben-maronie (huang hua inseamna literalmente floare galbena in chineza), cu forma si textura unui pai. Au o aromă puternică, lemnoasă, de pământ.

Florile uscate de crin sunt utilizate în bucătăria chineză ca si condiment, în special în mâncăruri vegetariene  și supe. Sunt un ingredient important în stir-fry-ul vegetarian Deliciul lui Buddha sau in sosul cu tăieței în stilul Beijing.

Florile uscate de crin trebuie rehidratate inainte de utilizare. Urmați pașii de mai jos pentru rehidratare și preparare.

  • se clatesc cu delicatețe
  • se pun intr-un castron și se toarnă peste ele apă clocotită, astfel încât să fie acoperite în totalitate
  • se lasă la hidratat cca 2 ore, ideea este să devină foarte moi
  • se taie capătul dur al pețiolului, se taie în două pe lungime, sunt gata de utilizare
  • apa se lasă să se limpezească apoi se strecoară printr-un tifon dublu, este foarte bună pentru supe, tocănițe sau consumată ca ceai. Supa de pui cu flori de crin si ciuperci shiitake este o delicatesa specifica anului nou chinezesc.
  • ceaiul de flori de crin este plăcut aromat și are efect calmant. Se poate combina cu orice alte ceaiuri

Provenienta: China

Informații suplimentare

Greutate 0,2 kg
Marca