Descriere
Florile uscate de crin (黄花, huang hua), cunoscute si sub denumirea de muguri de crin sau „ace de aur”, sunt florile unei specii de crin galben, culese inainte de a se deschide . Au o culoare galben-maronie (huang hua inseamna literalmente floare galbena in chineza), cu forma si textura unui pai. Au o aromă puternică, lemnoasă, de pământ.
Florile uscate de crin sunt utilizate în bucătăria chineză ca si condiment, în special în mâncăruri vegetariene și supe. Sunt un ingredient important în stir-fry-ul vegetarian Deliciul lui Buddha sau in sosul cu tăieței în stilul Beijing.
Florile uscate de crin trebuie rehidratate inainte de utilizare. Urmați pașii de mai jos pentru rehidratare și preparare.
- se clatesc cu delicatețe
- se pun intr-un castron și se toarnă peste ele apă clocotită, astfel încât să fie acoperite în totalitate
- se lasă la hidratat cca 2 ore, ideea este să devină foarte moi
- se taie capătul dur al pețiolului, se taie în două pe lungime, sunt gata de utilizare
- apa se lasă să se limpezească apoi se strecoară printr-un tifon dublu, este foarte bună pentru supe, tocănițe sau consumată ca ceai. Supa de pui cu flori de crin si ciuperci shiitake este o delicatesa specifica anului nou chinezesc.
- ceaiul de flori de crin este plăcut aromat și are efect calmant. Se poate combina cu orice alte ceaiuri
Provenienta: China