Descriere
Kimchi este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. În Coreea de Sud s-a creat un institut de studiu al beneficiilor acestui aliment, considerat panaceu. Pe mesele coreenilor nu lipsește kimci la nici o masă, începând cu micul dejun. Iată doar câteva din beneficiile kimchi-ului asupra organismului uman:
- prezența capsaicinei din ardeiul iute accelerează metabolismul și stimulează arderile, astfel kimchi tratează obezitatea, fiind o componentă de bază în curele de slăbire. Rata de obezitate în Coreea este de cca 3%, una dintre cele mai reduse din lume
- încetinește procesul de îmbătrânire în mod vizibil, coreeni par a nu avea vârstă
- stimulează digestia și tractul intestinal prin prezența bacteriei Lactobacillus și a altor culturi bacteriene benefice, prezente în cantități mai mari decât cele din iaurt – de exemplu
- are proprietăți puternic antioxidante, conferite de usturoi și fulgii de chili
- este bogat în fibre, vitaminele A, C, B1, B2, calciu, caroten și fier
- reduce colesterolul, blochează dezvoltarea celulelor canceroase
- îmbunătățește circulația arterială, previne afecțiunile coronariene
- previne diabetul
Ce este de fapt kimchi? Varză chinezească – sau Napa, sărată și apoi fermentată, împreună cu ridiche albă, ceapă, fulgi de chili (gochugaru), sos de creveți și de pește. În Coreea se cunosc peste 800 de rețete de kimci, cu diverse ingrediente, compuse pe structura de mai sus.
Provenienta: Coreea de Sud
Recenzii
Nu există recenzii până acum.