Descriere
Orezul basmati cu semnatura Tilda este considerat unul dintre cele mai bune sortimente de orez din lume si printre cele mai bine vandute. Se diferentiaza in primul rand prin mediul in care acest orez este cultivat, la poalele muntilor Himalaya, departe de orice forma de poluare.
Înainte să treacă prin procesul de rafinare, orezul alb este de fapt orez brun. Orezul brun este cel nerafinat și ca atare, spre deosebire de orezul alb, conţine învelişul şi tărâța, componente ce furnizează “integritate nutrițională” boabelor de orez care sunt mai bogate în proteine, tiamină, calciu, magneziu, fibre și potasiu.
Conținutul de fibre al orezului brun menţine o digestie optimă a alimentelor şi buna funcţionare a intestinelor. Orezul brun este completarea perfectă a dietei de zi cu zi pentru cei care doresc un tranzit intestinal regulat. În plus, orezul brun induce rapid senzaţia de saturaţie, ceea ce înseamnă că vom mânca mai puțin.
Orezul brun este considerat o cereală integrală, deoarece nu îşi pierde din “integritatea nutrițională” printr-un proces de rafinare. S-a demonstrat că cerealele integrale ajută la reducea acumulărilor de placă arterială și reduc riscul bolilor de inimă.
Modalitate de preparare:
– o cana de orez (200g) se spala , se clateste, se scurge. Pentru o fierbere mai rapida se recomanda hidratarea orezului in apa calduta pentru 3-4 ore (sau peste noapte)
– se aduce la clocot apa suficienta (700-800 ml), se adauga orezul, se acopera vasul si se lasa focul la minim, 25-30 de minute
– se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit cca 3 minute.
– se aeriseste orezul cu o furculita si se serveste
Orezul are o aroma unica, iar puritatea boabelor este testata si certificata in laboratoare.
Provenienta: Marea Britanie
Recenzii
Nu există recenzii până acum.