Descriere
Sosul de peste Phu Quoc este produs in insula cu acelasi nume din sud-vestul Vietnamului, din ansoa capturata in zona acestei insule. Mediul acvatic bogat in plancton si alge marine ii da pestelui o aroma unica.
In 2001 Phu Quoc a devenit brand in Vietnam, iar productia sub acest nume este permisa doar manufactorilor inregistrati si verificati. Din 2012, Phu Quoc a fost certificat in Uniunea Europeana ca Produs cu Origine Controlata (DOC).
Sosul de peste este un lichid aromat, cu gust sarat, de culoare brun-roscata. Este unul dintre ingredientele de baza ale bucatariei thailandeze, folosit pe scara larga in Laos, Cambodgia, Vietnam. Jucand rolul sarii din bucatarie occidentala, sau al sosului de soia din cea chinezeasca, sosul de peste de buna calitate adauga o aroma deosebita preparatelor culinare, in special a celor din peste si fructe de mare.
Contine: extract de ansoa, apa, sare, proteina vegetala hidrolizata
Alergeni: ansoa
Provenienta: Hong Kong
Recenzii
Nu există recenzii până acum.