Descriere
In Indoneziana, sambal goreng inseamna “ardei prajit”. Este un sos picant specific Indoneziei, preparat din chili, ceapa rosie, nuca de cocos, pasta de creveti, condimente si ierburi specifice. Se consuma ca dip cu legume crude sau preparate sau cu divarse tipuri de carne, in special gatite la gratar. Este un sos picant-aromat, deosebit de expresiv ca gust si revigorant. Sosul se dilueaza cu putina apa si se incalzeste, sau poate fi utilizat in orice mancare cu sos.
Ingrediente: ardei iute rosu (20%), rosii, ceapa, usturoi, lemongrass, galangal, nuca de cocos, pasta de creveti, ulei de palmier, zahar.
Continutul unui plic asigura prepararea a cca 500-600 g de sos, in functie de consistenta dorita.
Dupa ce a fost deschis, plicul se pastreaza in frigider daca nu a fost consumat integral.
Contine aditivi si conservanti alimentari. Alergeni: gluten, creveti
Recenzii
Nu există recenzii până acum.