Descriere
Avantajele utilizarii uleiului de palmier
- Rezista foarte bine la prajire. Acroleina, o substanta periculoasa, se produce intr-o cantitate mai mica prin degradare termica, decat in uleiul de floarea soarelui, sau cel de masline.
- Rezista mai bine in timp si rancezeste mai greu, datorita continutului mare de compusi antioxidanti, in special betacaroten.
- Nu are gust si nici miros, de aceea mancarurile nu-si schimba gustul nici la prajire, nici la gatire.
- Datorita temperaturii relativ mari de fumegare (230-240 grade Celsius), la prajire nu face fum. In plus, nu stropeste si nu face spuma, nu se inegreste.
- Se oxideaza greu in aer liber
- Are proprietati bune de conservare, asigurand termene lungi de valabilitate pentru alimentele cu care a fost utilizat.
- Cercetatorii au aratat ca o dieta bazata pe uleiul de palmier nu duce la cresterea colesterolului, ba dimpotriva, conduce la scaderea nivelului de colesterol, actionand ca orice ulei nehidrogenat.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.