Descriere
Fasolea negra este considerata unul dintre sortimentele de fasole care provoaca cele mai putine gaze, ceea ce o califica pentru introducerea in alimentatia copiilor cu varsta de peste 1 an. Pe de alta parte, fasolea neagra contine o cantitate de acid fitic mai mare decat celelalte soiuri de fasole, de aceea este recomandata hidratarea boabelor pentru cel putin 12 ore inainte de a fi preparate. Se mai recomanda de asemenea clatirea boabelor de fasole in mai multe ape, apoi fierberea in apa rece, schimband apa de 2-3 ori.
In cazul adultilor, se recomanda ca fasolea neagra sa se consume gatita cat mai simplu, preferabil preparata la aburi, pentru a-si pastra continutul bogat in nutrienti si fenoli, aducand astfel maximum de beneficii pentru sanatate. Fasolea neagra se regaseste frecvent mentionata in:
- topul celor mai bune alimente pentru memorie alaturi de spanac, sparanghel si telina
- topul celor mai bune alimente pentru inima alaturi de ovaz, spanac, broccoli, ciocolata neagra, vin rosu etc.
- topul celor mai bune alimente pentru slabit alaturi de ovaz, orez brun, broccoli, grapefruit