Descriere

În bucătăria japoneză, un hangiri , cunoscut și sub numele de handai sau sushi oke, este un vas rotund din lemn, cu fund plat, folosit în etapele finale de preparare a orezului pentru sushi. Un Hangiri tradițional este fabricat din lemn de chiparos legat cu două benzi de cupru. Diametrul hangiri-ului poate fi de la 27 cm, pentru utilizare casnica, pana la 1 metru, pentru utilizare profesionala, într-un restaurant de exemplu. Hangiri și o paletă din lemn, denumita shamoji, sunt instrumentele folosite pentru prepararea și răcirea orezului. După fierbere, orezul este transferat în hangiri unde este amestecat cu un dressing format din oțet de orez, zahăr și sare. Când amestecarea tuturor ingredientelor este completă, se acoperă cu o cârpă umeda, denumita fukin, și se lasă să se răcească.

Informații suplimentare

Greutate 3 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Hangiri pentru sushi, diametru 42 cm”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *