Descriere
Piperul Sichuan, care nu este înrudit nici cu piperul alb şi nici cu cel negru, este cules din planta Piperului Japonez, care creşte în sălbăticia munţilor din sud-vestul Chinei. Piperul Sichuan se potriveşte de minune cu alte arome puternice, în special cele acre sau picante. Deseori este combinat cu ardeiul iute pentru a obţine o aromă irezistibilă. Aceasta poate crea dependenţă prin originalitatea şi unicitatea gustului extrem de iute ce caracterizează preparatele gătite în bucătăria specifică zonei Sichuan.
Coaja este singura parte comestibilă din întregul fruct, un compus al acesteia dând senzaţia de amorţeală şi furnicătură la nivelul buzelor şi al limbii, alături de o nuanţă picantă. Cojite uscate trebuie prăjite înainte de utilizare, pentru a se înmuia pe exterior.
Dacă sunt scufundate în ulei sau pisate cu aceeaşi cantitate de sare de mare, se obţine un condiment excelent ce va da o aromă efervescentă mâncării de zi cu zi.
Spre deosebire de piperul rosu, cel verde are expresii fresh, asemenatoare lamaiei si este mai puternic in iuteala si si in arome.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.